Vinyl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.  
HEADERBiocid termékeink


N-Metil-2-pirrolidon


Ipari és szennyvízkezelő szereink

Perjódsav

Metil-jodid

ÚJ TERMÉK!

Etil-jodid

Könnyedén fenntartható kristálytiszta vízMire figyeljünk a hypó beszerzésénél?
Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása


Érvényes biocid engedéllyel rendelkező termékeink

Nátrium-hipoklorit hatóanyag

A biocid termékek forgalmazásáról és felhasználásáról szóló 528/2012/EU rendelet (továbbiakban: Rendelet) 95. cikk (2) bekezdése szerint:
2015. szeptember 1-jétől nem forgalmazható az (1) bekezdés szerinti listára felvett érintett anyagból álló, azt tartalmazó vagy azt keletkeztető biocid termék, kivéve, ha az anyag szállítója vagy a termék szállítója szerepel az azon terméktípusra vonatkozó, (1) bekezdés szerinti listán, amelybe a termék tartozik.”


A Vinyl Kft szerepel az 528/2012/EU rendelet 95. cikk (1) bekezdése szerinti listán, mint nátrium-hipoklorit hatóanyag gyártó az 1., 2., 3., 4., 5., 11. és 12. terméktípusban. A nátrium-hipoklorit hatóanyagra vonatkozóan a Vinyl Kft elfogadott referencia forrás.

Felületfertőtlenítés (ÚJ TERMÉKEK)

Vízfertőtlenítés

BIOCID termék jogszabályi háttér:


Az 528/2012 EU rendeletnek megfelelően a biocid hatóanyagok felülvizsgálata folyamatban van. A már kizárólag jóváhagyott hatóanyagot tartalmazó termék forgalmazását egy új eljárás keretében engedélyeztetni kell.
Amennyiben a forgalmazó rendelkezik korábbi, átmeneti időszakra szóló nemzeti engedéllyel, de a hatóanyag jóváhagyásának napját megelőzően nem nyújtotta be az új eljárás szerinti termék engedélykérelmét, lejárt az átmeneti időszakra szóló engedélye.
Amennyiben a forgalmazó nem rendelkezett a hatóanyag jóváhagyása előtt engedéllyel, úgy átmeneti engedély kérelem beadására már nincs lehetősége, termék dossziét kell készítenie és annak elfogadásáig jogszerűen nem forgalmazhatja a terméket.
Gyártó engedélyével történő forgalmazás esetén a terméket változatlan formában lehet csak tovább értékesíteni, kiszerelésre, átcsomagolásra nincs lehetősége a forgalmazónak.

A nátrium-hipoklorit és a klórgáz, mint biocid hatóanyagok jóváhagyása 2019. január 1-én megtörtént.

A Vinyl Kft 2018. évben benyújtotta az Európai Vegyi Ügynökséghez (ECHA) a VINYL HYPÓ termékcsalád valamint a KLÓR megnevezésű termék dossziéját, amelyek befogadását és formai ellenőrzését az ECHA visszaigazolta. Így a Vinyl Kft a meglévő engedélyeivel továbbra is jogszerűen forgalmazza ezeket a termékeket.

Amennyiben a témával vagy termékeinkkel kapcsolatosan további információra lenne szükségük, kollégáink az alábbi elérhetőségeken várják szíves érdeklődésüket:

telefon: +36-1/348-0708
e-mail: ertekesites@vinyl.hu

Tagságok

Vinyl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
Központ: 3524 Miskolc, Adler Károly út 19. Telefon: +36 46 432 633, e-mail: info@vinyl.hu
Budapesti telephely: 1097 Budapest, Illatos út 19-23. Telefon: + 36 1 348 0707, e-mail: ertekesites@vinyl.hu